Lahden Ilmailukerho

Toiminta

Lahden Ilmailukerho aktiivinen Lahden ja ympäristökuntien ilmailun harrastajien yhteisö. Toimimme Lahti-Vesivehmaan lentokentällä, kerhon konekanta mahdollistaa kerholaisten kehittymisen lentäjänä erittäin monipuolisesti. Käytännössä aina halutessaan pääsee lentämään. Eniten koneet lentävät kesän viikonloppuina, jolloin kentällä on muutenkin aktiivista toimintaa.

Koulutus

Tällä hetkellä LIK:lla ei ole koulutustoimintaa.

Lentokoneet

Kerholaisilla on käytössä hinauskone ja neljä purjelentokonetta. Purjelentokoneista yksi on kaksipaikkainen ja kolme yksipaikkaisia.

Hinauskone

DSC01960.ARW

PIK-27

PIK-27 on kerholaisten itse rakentama hinauskäyttöön tarkoitettu lentokone. Se valmistui jouluksi 2006 ja on sen jälkeen ollut hinaustoiminnan työjuhta.

Purjelentokoneet

IMG_0041

Puchacz (OH-786)

Puchacz on puolalaisvalmisteinen kaksipaikkainen lasikuituinen purjelentokone.  Koneen lento-ominaisuudet ja rakenne on optimoitu harjoituslentoihin ja se on täysin taitolentokelpoinen selkälento ja vaakakierre mukaan luettuna. Kerholaisten käyttöön kone saatiin 1980-luvun lopulla.

IMG_1066 [202030]

Junior (OH-802)

Junior on puolalaisvalmisteinen yksipaikkainen harjoituspurjelentokone. Junior on oikein hyvä harjoituskone jolla voi lentää myös pieniä matkalentoja. Kerholle kone tuli käyttöön 1980-luvun lopulla.

14072009076

LS4 (OH-679)

Saksalaisvalmisteinen LS4  kilpailutunnukseltaan Victor 4 on kerhon tehokoneita. Juniorista ja Puchaczista se eroaa sisäänvedettävällä telineellä, paremmalla liitoluvulla (L/D 40) ja monipuolisemmalla avioniikalla. Lisäksisinä on mm. GPS tallennin, monipuolinen lentotietokone ja erityisesti kilpailukäytössä hyödyllinen törmäysvaroitin. LS4 on erinomanen purjekone pitkillekin matkalennoille.

LS8 2

LS8 (OH-882)

Saksalaisvalmisteinen LS8  kilpailutunnukseltaan Victor 8 on kerhon tehokkain liitoluvulla (L/D 43). Uudemmalla avioniikalla sinä on myös GPS tallennin, sekä kilpailukäytössä hyödyllinen törmäysvaroitin. Tällä koneella on voitettu kerran Suomen mestaruus.

Uuden variometrin Manuaali: http://www.lxnav.com/downloads/manuals/LXS7ManualEnglishVer_0520.pdf

Kerhotilat

Kerhon toimitilat sijaitsevat Vesivehmaan lentokentällä. Huoltohallissa on varusteet koneiden huoltamiseen. Etukämpällä voi majoittua ja kokoustaa. Lisäksi kerholla on yksi lentokonesuoja. Muutaman vuoden ikäinen majoitusrakennus antaa kauempaa tuleville mahdollisuuden yöpyä kentällä hyvissä tiloissa. Lisäksi sauna  mahdollistaa viihtymisen lentojen jälkeen.

IMG_4684

Etukämppä

IMG_4683

Lentokonehalli

IMG_4681

Huoltohalli