Lahden Ilmailukerho

Purjelento

Kerhon konekanta mahdollistaa erittäin laajan purjelento mahdollisuuden. Halutessaan pilotti voi suorittaa hopea-c matkalennon, 50 kilometrin matkalennon johonkin ennalta valitsemaansa kohteeseen, esimerkiksi Selänpäähän. Jatkokoulutusta järjestetään tarpeiden mukaan, matkalentokoulutuksena kokeneen purjelentopilotin opastuksella. Purjekoneella hyvänä kelipäivänä voi lentää useiden satojen kilometrien pituisia matkalentoja.

Purjelento ei ole pelkkää lentämistä vaan siihen kuuluu suuri määraä yhteistyötä ja sitä kautta kentällä saakin paljon uusia ystäviä. Tymäpäivänä (päivänä jolloin sää estää lentämisen) voi kentällä vaikka rakennella lennokkeja, suunnitella tulevia lentoja ja vaikka lentää harjoituslentoja tietokonesimulaattorilla.

Purjelentokone on teknisesti hyvin kehittynyt laite ja sen vuoksi kaikki koneet vaativat säännöllistä huoltoa. Jokainen lentopäivä alkaa "päivätarkastuksella", jolla kone todetaan lentokelpoiseksi. Talvella koneille tehdään laajempi vuosihuolto. Samalla koneita huoltavat henkilöt saavat kokemusta lentokoneiden huoltamisesta, mahdollisesti jopa tulevaa ammattia varten. Onpa kerhon jäsenistä tullut lennonjohtajiakin.